Wat er nodig is om een mierenkolonie te bouwen

Ant colony

Mierenkolonies zijn georganiseerd op een niveau dat mensen niet eens begrijpen. De mieren moeten een thuisbasis hebben. Ze moeten van elkaar afhankelijk zijn. Als één mier ziek is, kan de hele kolonie ziek zijn. Ze hebben een nest nodig dat ontworpen is om de mieren in leven, gezond en gevoed te houden.

Het nest moet zo ontworpen zijn dat het de mieren beschermt tegen gevaren zoals extreme temperaturen en schadelijke insecten zoals mijten en wespen. Een enkele mier kan de kolonie niet tegen alles beschermen. Ze kunnen niet uitkijken voor uitdroging, roofdieren en ziekten. Ze hebben een nest nodig dat de kolonie beschermt.

Wat zit er in een mierennest?

De verschillende mieren in een kolonie eten bijna alles wat in de grond groeit, dus het nest zit vol met levende bacteriën en schimmels die de mieren eten. Deze worden vervolgens door de mieren gebruikt om een nieuwe kolonie te stichten. Mieren beschermen hun voedselvoorraad met een paar belangrijke ingrediënten. Sommige mieren, zoals soldaten, hebben gifklieren die ze gebruiken om andere mieren ervan te weerhouden hun voedsel op te eten. Men heeft ook gezien dat ze hun voedselvoorraad met chemicaliën bewaken.

Een nest heeft meestal een paar hoofdgebieden. De belangrijkste plek om voedsel te verzamelen is meestal een heuveltje in het nest. De ingang van dit gebied is meestal verborgen onder een stuk blad of een ander voorwerp. Het gebied heeft een paar gaten om lucht binnen te laten en voedsel naar buiten te laten. Binnenin de belangrijkste voedselverzamelplaats bevindt zich meestal een reeks tunnels. Mieren maken veel verschillende soorten tunnels, waarvan sommige met elkaar verbonden zijn.

De rol van mieren in een mierenkolonie.

Mieren zijn sociale dieren die samenwerken om een kolonie te beschermen en jongen groot te brengen. Elke mier heeft een specifieke taak binnen de kolonie. De koningin, bijvoorbeeld, is verantwoordelijk voor het leggen van eieren en verlaat de kolonie pas als de eieren zijn uitgekomen. De werksters zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de eieren, die uiteindelijk uitgroeien tot mieren die de kolonie verlaten om voor zichzelf te zorgen.

Mieren hebben veel verschillende rollen. Sommige mieren bouwen de kolonie op en vervoeren voedsel, andere verdedigen de kolonie en voeden de jongen. Er zijn zelfs parasitaire mierensoorten die in een andere mier leven en voedingsstoffen uit haar lichaam halen.

Conclusie.

Mieren zijn een grote bron voor wetenschappers sinds de eerste mieren werden bestudeerd. Nu maken onderzoekers gebruik van de geometrische ontwerpen van mierennesten om steden te bouwen die even robuust, veerkrachtig en energie-efficiënt zijn als natuurlijke mierenkolonies.

Onderzoekers van de Universiteit van Hawaï gebruiken mieren om steden te helpen creëren die even robuust, veerkrachtig en energie-efficiënt zijn als natuurlijke mierenkolonies. De onderzoekers creëerden een mierenkolonie die in staat is bepaalde taken uit te voeren, zoals het opvangen van regenwater, waarvoor een hoge mate van robuustheid vereist is.